НЕДЕЉА СВЕСТИ О МОЗГУ 2018 – СВЕ СТРАНЕ СВЕСТИ

Од 12. до 17. марта


 

Да ли сте се питали некад где се у мозгу „налази“ свест? Како то мозак размишља о себи? Имају ли животиње свест? У чему се разликују стања сневања, коме и халуцинација? Какву улогу у нашој свести има наше тело? Може ли свест да усмери нашу пажњу или нас пажња чини свесним? Развија ли се свест од детињства до одраслог доба?  Шта се деси кад спојимо живе ћелије са компјутерском машином? Може ли свест да се „роди“? Имају ли роботи свест? само су нека од питања која су разматрана на шестодневној манифестацији посвећеној сазнањима о краљу свих органа, његовом величаноству МОЗГУ.

У понедељак, 12. марта, у Галерији науке и технике САНУ (Ђуре Јакшића бр. 2), у организацији Студентске секције Друштва за неуронауке Србије, отворена је изложба у оквиру међународне манифестације „Недеља свести о мозгу 2018”, под слоганом „Све стране свести“. Изложбену поставку у Галерији науке и технике САНУ посетиоци ће моћи да виде до  суботе, 17. марта.

 

Током наведеног периода, предвиђено је да волонтери и чланови Студентске секције за неуронауке воде посетиоце кроз интерактивну изложбу и помогну им у решавању неуронаучних задатака у соби загонетки „Лов на свест”.

 

Реч је о најпопуларнијем међународнoм неуронаучном догађају, који је сада реализован девети пут, а у чију су организацију укључени  студенти биологије, медицине, психологије и фармације. Они ће на више локација у граду приредити богат и разноврстан програм.

 

Поред бројних занимљивих предавања, трибина и радионица, организоване су и посете лабораторијама на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић’’, Медицинском и Биолошком факултету.

Web: neuronauke.com
Web: www.srneurosoc.ac.rs